Nieuws

Freerk Wieringa van VolkerWessels over e-factureren in de bouw

Metacom van VanMeijel ook klaar voor DICO versie SALES005

ICreative komt met SALES005 'plugin'

KvK wijst ondernemers op update naar DICO versie SALES005

Hibin informeert leden

Hibin (het netwerk van de bouwtoelevering) de aanstaande update naar DICO versie SALES005 in haar nieuwsbrief opgenomen. Koninklijke Hibin vertegenwoordigt met haar 141 leden 411 vestigingen van bouwmaterialengroothandels.

Bouw gaat e-factureren via DICO versie SALES005

Begin 2020 is een groep bouw- en techniekbedrijven samen met Bouwend Nederland en ondersteund door Ketenstandaard Bouw en Techniek, een initiatief gestart om van elektronisch factureren een standaard werkwijze te maken. Daarbij is gekozen voor de DICO Standaard, versie SALES005. Per 1 januari 2022 gaat de bouw dus factureren via deze standaard. Op 16 juli 2021 ging de communicatie officieel van start met de lancering van de website e-facturerenindebouw.nl, en diverse andere communicatiemiddelen.

AFAS ondersteunt SALES005 formaat

Het Nederlandse familiebedrijf AFAS Software ontwikkelt moderne bedrijfssoftware om bedrijven en organisaties te automatiseren. Inclusief elektronisch factureren. Het bedrijf heeft de DICO Standaard al geïntegreerd in de software voor zowel het verzenden als ontvangen van facturen in de bouw. Inclusief een uitgebreide video-uitleg voor gebruikers.

Record: 93 softwarepartners bieden al Dico Standaard

Bekijk of de ERP- of softwareleverancier of financiële dienstverlener van jouw bedrijf al werkt met de DICO Standaard.